Cilt Bakımı

Cilt bakımının amacı gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, parlaklık, canlılık ve tazelik verilmesi ve lenf drenajı ile toksinlerin atılmasıdır. Cilt bakımı 1-1,5 saat süren bir uygulamadır. Cilt bakımı, cildi dış etkenlere ve yılların oluşturacağı yıpranmaya karşı korumak için ayda bir yapılması önerilmektedir Alanında uzman doktor ve estetiysenlerimizin uyguladığı bakımlar ve tavsiye ettiği medikal ürünler cildinizin hasarlı ve yaşlı hücrelerini yenilerken aynı zamanda sağlıklı ve yeni hücrelerin oluşumuna yardımcı olur.

Cilt Bakım Önerileri

 

A )Yağlı Cilt Bakımı

Temizleme

Ciltteki yağı kurutmak için sert deterjan içerikli sabunlar ya da alkol katkılı ürünler kullanmayın.Bu tip ürünler cildinize yoğun zarar verebilir ve zaten fazlasıyla aktif olan yağ bezlerinin üretimini daha da teşvik edebilir. Yağlı ciltler için özel olarak hazırlanmış yağ bağlayıcı bir likitveya jel temizleyici denemeniz tavsiye edilir. Kakao yağlı temizleme kremiveya lanolin gibi içeriği olan süper yağlı sabunlardan kaçınmalısınız.

Nemlendirici

Eğer cildiniz ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız sodyumpyrrolidonecarboxylik asit ve gliserin gibi suyu tutan nemlendiriciler kullanın. Bu tip maddeler suyu yağlı parlaklığa neden olmadan cildinizde tutmaya yardım eder.

Yağlı Cilt Kuralları

Herkes parlak bir cilt ister ancak hiç kimse bu parlaklığın yağdan kaynaklı olmasını istemez. Düşünün: Elinizi alnınıza götürdüğünüzde yağlı dokuyu kolaylıkla hissedebiliyorsunuz. Hemen elinizi alnınızdan çekersiniz. Yazın ise işler daha da nahoş hale gelir. Sıcakla birlikte cildin ürettiği yağ miktarı da artar. Yazı, yağdan parlayan bir yüzle geçirmek ise hiç hoş değildir. Peki,bu durumda ne yapabilirsiniz? İşte bazı tavsiyeler:

1. Cildinizi temizlemek için çok hafif bir jel ürün kullanın. Krem içerikli temizleyiciler cildinizde birtakım kalıntılar bırakabilir. Bu kalıntılar da yağlı bir görüntüye sebep olur.
2. Yüzünüzü günde 2 kereden fazla yıkamayın. Cildinizi çok fazla yıkamanız hızla kurumasına sebep olabilir. Bu durumda da cilt olağandan daha çok yağ salgılar.
3. Mutlaka tonik kullanmalısınız. Bununla birlikte kullandığınız toniğin alkol içerikli olmamasına dikkat edin. Çünküalkollü tonik ciltte kuruma yaratır. Bu tip toniklerin yerine güvercinağacı (hamamelis) ya da buna benzer dinlendirici özelliği olan maddelerin kullanıldığı bir tonik kullanmaya özen göstermelisiniz. Toniği, ilk maddede tavsiye ettiğimiz jelden hemen sonra kullanmalısınız.
4. Güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Yine jel olan kremleri tercih etmekte yarar var.
5. Nemlendiricili fondötenlerden kaçınmalısınız. İleri yaşlar için hazırlanmış fondötenlerde genellikle fazla nemlendirici bulunur. Bu sebeple de yağ içerebilir. Bu fondötenler yerine yağ içermeyen formülleri tercih etmelisiniz.
6. Pudra kullanın. Fondötenin üzerine uygulayacağınız yarı saydam özellikte bir pudra fondötenin bozulmadan cildinizde daha uzun süre kalmasını sağlar ve yağlı görünümün önüne geçer.
7. Cildin fazla yağını almak için özel olarak üretilmişkâğıtlardankullanabilirsiniz. Pudrayı da fazla abartmamak gerekir. Çünkü fazla pudra kullandığınızda yüzünüzde ince çizgiler oluşabilir. Bu da olduğundan daha ağır bir makyaj görünümü yaratır.
8. Maske yapın. Haftada bir veya iki kere uygulayacağınız kil özellikli bir maske ciltteki gözenekleri temizler.
9. Cildiniz fazla yağlıysa kullanacağınız makyaj malzemelerinizi pudraları olanlardan seçmelisiniz. Pudra halindeki allık ve far cildinizde çok daha uzun süre kalır.
10. Cildinizin daha da yağlandığını ve pullanarak döküldüğünü görürseniz doktora görünün.
11. En az15 günde bir yağsız güneş koruyucusu kullanın.
12. Cildinizi fazla ovalayıp fırçalamayın. Yağ cildin koruyucu bariyeri görevindedir.
13. Cildinizi günde iki kereden fazla temizlememeniz tavsiye edilir.
14. İhtiyaç duymadığınız takdirde nemlendirici kullanmayın.
15. Yağı yok etmek için, cildinizi pudralayıp durmayın, bu durum cildinizde tebeşir gibi bir görünüme yol açar.

İlginizi Çekebilir  Lazer Epilasyon Müşteri Yorumları

Kozmetikler

Yağ içerikli olmayan ve su bazlı fondötenleri tercih edin. Veya yağı kurutan pudra ve fondötenleri kullanın. Toz allıkları kullanmanızda fayda vardır.

B ) Kuru Cilt Bakımı

1. Kuru Cilt Yapısı

En sık karşılaşılan cilt türüdür. Kuru ciltlerde temelde iki şey eksiktir, yağ ve nem. Sadece yağın varlığı cildinnemliliği için yeterli değildir. Ancak yeterli miktarda su tutan hücrelerin üzerini saran yağ katmanı, cilt neminin uzun süre korunmasına yardımcı olur.

2. Görünüm 
Oldukça ince por yapısı vardır. Cilde dokunduğunuzda kaba ve kuru bir his alırsınız. Yaptığınız makyaj donuk ve kuru görünür. Özellikle ağız çevresi ve göz kenarlarında ince çizgilenmeler görülebilmektedir. Ciltte fazlasıyla pullanma olur.

3. Nedenleri 
Bu durumun nedenleri; yağ bezlerinin yeterli işlev görememesi, alkol içerikli astringent kullanımı, alkaline sabun tercihi, kurutucu maskeler ve cildi fırçalayarak yapılan temizlik, cildi aşırı sıcak su ile yıkama olarak sıralanabilir. Çevresel faktörler ise; rüzgâr, soğuk, düşük nem oranları, aşırı dozda ultraviyole ışına ve güneş ışığına maruz kalma, uzun süreli susuzluktur. Tüm bunlarla birlikte yaşlanmanın da payı büyüktür.

4. Cilt Sağlığınız için Neler Yapabilirsiniz? 
Kuru bir cilde sahipseniz en uygun kozmetik malzemeleri kullanmalısınız. Ciltteki kuruluğu gidermek adına bol su için (en az 5 bardak). Yüzünüzü bol suyla yıkadıktan sonra mutlaka nemlendirici kullanmalısınız. Yüzünüzü geleneksel sabunlar ile yıkamayın, sütler, jeller ya da özel yüz yıkama ürünlerini tercih edin.