Lazer Epilasyon

lazer epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon, lazer teknolojisi yardimiyla, en kisa sürede,en az agri ve yan etkiyle vücuttaki istenmeyen tüylerigüvenli ve kalici bir sekilde yok etme yöntemidir.

Bu yöntemde uygulanan lazer isini birbirine paralel sekilde çikan tek renk ve tek dalga boyundaki, gözle görülmeyen bir isin demetidir. Bu isinlari bu kadar etkili kilan nokta seçici fototermoliz özelligidir. Atis genisligi ve dalga boyu önceden ayarlanmis olan lazer isinlari, vücuttaki melanin isimli pigment tarafindan emilir ve kil kökünde isi enerjisine dönüsür.
Melanin pigmentinin gerçeklestirdigi bu seçici emilme sayesinde cildin üst tabakasi herhangi bir etki görmeden sadece kil kökü tahrip edilmis hale gelir. Lazeri diger yöntemlerden ayiran baslica özellik, kilin etrafindaki dokunun hiçbir zarar görmemesi ve sadece kil kökünün amaçlanmasidir.

Amerikan Gida ve Ilaç DairesiFDA, 1997 senesinde lazer epilasyon tedavisinin etkin, güvenir ve kalici bir yöntem oldugunu tescillemistir.

Lazer epilasyonda kullanilan lazer isinlarinin herhangi bir mutasyoneletkisi bugüne kadar tespit edilmemistir. Bu isinlar radyoaktif degildir. Lazer yönteminde Alexandite Lazer, Diot Lazer ve Nd-Yag Lazertercih edilir. Öte yandan IPL ve Fotoepilasyon cihazlari ise bir lazer yöntemi olarak kabul edilmemektedir.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

FDA (Amerikan Gida ve Ilaç Dairesi) tarafindan tescil edilmis bir tedavi yöntemi olup, bugüne kadar hiçbir zarari kayitlara geçmemistir.

Lazer isininin iyonize edici özelligi yoktur. Mutasyona neden olmaz. Bununla birlikte yanlis kullanimlarda geçici ve yüzeysel yaniklar olusabilmektedir. Bu tür yaniklardan kaçinmak için tedavi uzman bir doktor tarafindan yapilmalidir.

 

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Göze yapilacak direkt atis disinda hemen her bölgeye lazer epilasyon uygulanabilir.

Lazer Epilasyon İşlemi Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Lazer isigi anajen (aktif) asamadaki kil köklerini etkilemektedir. Bütün kökler ayni anda aktif olmazlar. Dolayisiyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalici bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilir.

Killarin kalinligi ve yogunlugu her vücutta farkli oldugu için kesin bir seans sayisi vermek mümkün degildir, kisiden kisiye ve bölgeden bölgeye degismektedir. Ortalama olarak çogunlukla 4-6  epilasyon seansi yeterli olmaktadir.

Epilasyon uygulamasinda cilt tipine göre doz seçimi yapilir. Bu sayede kil köklerine etki edecek ama cilde zarar vermeyecek güçte çalisilarak en kisa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanir.

Herkesin vücut yapisi ve hormonal seviyeleri, cilt tipi farkli oldugu için epilasyonda sonuca ulasmak için gereken süre kisiden kisiye degisir. Seanslar killari anajen (büyüme) safhasinda yakalamaya uygun sürelerde tekrarlanir.

8 seans lazer kaç ay sürer?

⏰ Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer?     2-8 Seans

Lazer Epilasyon Seans Aralığı   2 Ay

‍ Erkeklerde Lazer Epilasyon Seans Süresi   6-8 Seans

Lazer epilasyon 1 seans kaç dakika sürer?

Lazer epilasyon seansının süresi, yapılan bölgenin genişliği ve kıl yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Örneğin, koltuk altı epilasyonu en fazla beş ila on dakika sürebilir. Bacak bölgesine uygulandığında kırk beş dakikadan bir saate kadar sürer.

Epilasyonda  Seans Aralıkları Ne Kadardır?

Seans aralari yüz bölgesinde 4-6 hafta , vücudun diger bölgeleri için 8-10 hafta arasinda degisir.

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmak için yapılan lazer epilasyon yöntemleri kalıcı ve başarılı sonuçlar sunmaktadır. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulanan epilasyonun birçok çeşidi bulunmaktadır. Farklı tüy ve cilt tipine uygun olan uygulamalar sayesinde arzu edilen cilt görünümüne sahip olmak mümkündür. Epilasyon çeşitleri şunlardır;

  • Diode
  • Alexandrite
  • Nd Yag
  • Ruby

Diode

Açık renk tüylerde ve koyu renklere sahip olan ciltlerde uygulanmaktadır. Etkili sonuçlar veren bu lazer çeşidinin özellikleri şunlardır;

  • Cilt derininde bulunan kıllarda oldukça etkilidir.
  • Diğer lazer yöntemlerinin göremediği açık renkli tüylerde etkisi fazladır.
  • Dalga boyu 810 m’dir.
  • Buz başlığı ile beraber kullanıldığı zaman daha az acı hissedilmektedir.

Alexandrite

Açık cilt tipine uygulanan bu lazer yönteminin sonuçları etkilidir. Bu çeşidin özellikleri şunlardır;

  • Koyu kıl renginde etkilidir. Özellikle yüz, sırt ve omuz gibi açık tüylerin bulunduğu bölgelerde daha az etkili olmaktadır.
  • Kalıcı epilasyona uygunluğu FDA tarafından onaylanmıştır.
  • Dalga boyu 755 m’dir.
  • Kalıcı olma oranı ve başarı yüzdesi yüksektir.

Nd Yag

Koyu cilt tipleri için geliştirilen lazer epilasyon çeşitlerinden birisidir. Oldukça ağrılı olması nedeniyle nadir olarak kullanılmaktadır. Koyu renkli tenlerde uygulanabilmektedir. İstenmeyen tüylerin alınmasının yanı sıra dövme sildirme ve güneş lekelerinin temizlenmesi amacıyla da uygulanmaktadır. Bu lazer yönteminin sağladığı en önemli avantaj; her cilt ve tüy tipi için kullanılabilir olmasıdır.

Ruby

Kalıcı tüy azaltma için kullanılan lazer çeşitleri arasında yer almaktadır. Açık ten tonlarına sahip kişiler için uygun olan bu lazer epilasyon yöntemi, özellikle koyu ten rengine sahip kişilere önerilmemektedir. Acı hissini ve rahatsızlığın azaltılabilmesi için lazer vuruşları arasında uzun bir süre vardır. Yavaş bir tekrarlama ile birçok bölgedeki istenmeyen tüylerden kurtulmak Ruby lazer yöntemi ile mümkündür.

Kullanım Alanları

Epilasyon uygulamasının prosedürü, işlemin yapılacağı bölgenin değerlendirilmesi ile başlamaktadır. İnceleme ve değerlendirme sonucunda lazer epilasyon uygunluk durumu, başarı oranı ve kişide meydana gelebilecek yan etkilerden bahsetmek mümkündür.

Epilasyon kullanım alanları şunlardır;

  • Yanak, çene ve dudak üstü
  • Ense, göğüs ve göğüs üstü
  • Koltuk altı, karın, kol, sırt
  • Bel, bacak ve gövde
  • Bikini bölgesi

Tüm bu bölgelere uygun lazer tipi seçilmektedir. Uygun lazer epilasyon cihazı ve dozu ayarlandıktan sonra epilasyon işlemine başlanmaktadır.

Lazer Epilasyon İşleminin Başarısı Nelere Bağlıdır?

Lazer işleminin başarısına etki eden birçok unsurdan bahsedilebilir. Lazer epilasyon başarısına etki eden unsurlar;

  • Cihaz Seçimi
  • Cilt Rengi
  • Kıl Rengi
  • Cinsiyet

Cihaz Seçimi

Başarılı bir lazer işlemi için yapılması gereken ilk adım cilt tipine uygun bir lazer epilasyon cihazının seçilmesidir.

Cilt Rengi

Epilasyon yapılacak olan kişinin cilt renginin açık bir tonda olması uygulamanın başarılı olmasına büyük etki etmektedir. Açık cilt tiplerinde doz artışı rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Dolayısıyla dozun yüksek olması sonucu da etkilemektedir.

İlginizi Çekebilir  Dermapen Leke Tedavisi

Kıl Rengi

Kalın kıllarda daha fazla uygulama yapılabilir. Kılın koyu olması lazer epilasyon işleminin başarı oranını yükseltmektedir. İnce tüylerde etkinlik ya çok az olmakta ya da hiç olmamaktadır. Vücuttaki bölgeye göre en uygun lazer cihazı seçilir. Epilasyon uygulamasında en zor bölgelerden birisi yüzdür. Bu bölge için en ideal lazer cihazı; Diode lazerdir. Bundan dolayı vücut bölgesine göre cihaz seçimini en iyi şekilde yapmak oldukça önemlidir.

Cinsiyet

Kadınlar, epilasyon işlemleri için daha avantajlı bir konumdadır. Erkeklerde yapılan lazer epilasyon işlemlerin başarı ortalaması kadınlara göre daha düşük olmaktadır. Kadınlarda hormonal nedenli tüylenme sorunları varsa ilk önce bu problemin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Neden Lazer Epilasyon Seanslarına Düzenli Gelmek Gerekir?

Lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için seanslara ara vermeden düzenli bir şekilde katılmak gerekmektedir. Gerçekleştirilen lazer epilasyon seansları sonucunda kılların büyük bir bölümünde kalıcı azalma gerçekleştirildiyse seanslara belirli bir süre ara vermek kıllarda olumsuz bir etki meydana getirmemektedir.

Kıl kökleri kalıcı olarak tamamen tahrip edilmediği zaman seanslara ara vermek kılların yeniden toparlanmasına imkân verebilmektedir. Bu kılların kökleri tahrip olmadığı için yeniden uzamaları mümkündür. Kılların renkleri daha açık tonda ve daha ince olabilmektedir. Açık renkte olan kılların epilasyon işlemine yanıt vermesi daha zordur. Bundan dolayı seans sürelerinde artmalar meydana gelebilir. Kişinin kıl yapısı detaylı bir şekilde kontrol edilerek işlemin süresine karar verilebilir.

Epilasyon uygulamalarına mecbur kalmadıkça ara verilmemelidir. Bu durum lazer epilasyon uygulamasının vücutta gerçekleştireceği etkinin düzeyi açısından oldukça önemlidir.

Lazer Epilasyon Fiyatları 2024

Epilasyon fiyatlarının belirlenmesinde bazı unsurlardan yararlanılmaktadır. Bu unsurlar;

  • Tüm vücut lazer epilasyon işlemleri veya bölgesel epilasyon işlemleridir.
  • Uygulama yapılacak alanın büyüklüğü
  • Kullanılacak epilasyon cihazı ve cihazın kalitesi
  • İşlemin yapılacağı merkez
  • Epilasyonun seans aralıkları

Epilasyon fiyatları seans aralıklarına ek olarak paket fiyat olarak da sunulabilmektedir. Paket ücretleri seans ücretine oranla daha avantajlı içeriklere sahip olabilmektedir. Aynı zamanda bazı zaman dilimlerinde kampanyalı fiyatlarda öne çıkmaktadır. Bu içeriklerden arzu edilen tercih edilebilir.

Epilasyon öncesinde detaylı bir fiyat araştırması yapmak sürecin daha kolay ilerlemesine yardım etmektedir. Özellikle işlemin yapılacağı merkezi önceden araştırmak epilasyon işlemine ayrılacak bütçe açısından da oldukça önemlidir.

Bütçeye uygun olarak yapılması düşünülen lazer epilasyon fiyatlarına dair ayrıntılı bilgi alabilmek için uygulama merkezi ile iletişime geçilmeli ve randevu alınmalıdır.

Lazer Epilasyonun Ayrıcalıkları Nelerdir?

Uygulanan tedavinin süresini kisaltmak için, hastalarin seans aralarinda yinelenen tüylere cimbiz, agda, ip gibi yöntemlerle kesme islemi uygulamamalari gerekir.

Lazer yöntemi, ciltte kalici bir iz birakmaz. Islemin ardindan uygulama yapilan bölgede çok hafif bir pembelesme olmasi sikça görülen bir durumdur. Bu renk degisikligi üç-bes dakikadan birkaç saate kadar uzayabilir. Bu hafif pembelesmenin disinda ciltte herhangi bir etki gözlenmemektedir.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde lazer ile ara verilmesi önerilir. Lazer epilasyonyaptirmayi düsünen kisilerin baslica dikkat edecekleri nokta, tedavi süresince epilasyon yapilacak olan bölgenin bronzlasmasini minimuma indirmektir.

Bunun sebebi, bronz tene yapilan lazer isleminde lazer dozunun çok düsük tutulmasi gerektigidir. Bu düsük doz da tedavi etkinligini azaltan bir faktör olarak göze çarpar. Oldukça güvenli, pratik ve agrisiz olan bu yöntemde diger yöntemlerdeki enfeksiyon riskinden kesinlikle söz edilmez.

Aslinda pek eskiolmayan bir yöntem olmakla birlikte, bugüne kadar yapilmis arastirmalar, lazer tedavisinin hiçbir yan etki ve kalici zarar meydana getirmedigini göstermektedir.

Sık Sorulan Sorular

Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter?

Epilasyon seans sayıları kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 4 ile 6 seans süren bu uygulamalar, yüz bölgelerinde yapıldığı taktirde daha uzun sürmektedir. İnce köke sahip olanların epilasyon uygulaması 4 seansta biterken, sağlam kök yapısına sahip olanların seans süresi 7-8 seans arasındadır. Uzman kişiler ve cilt tipine uygun olan lazer cihazlar ile gerçekleştirilen işlemler daha kısa sürmektedir.

Tüm Vücut Lazer Epilasyon Kaç Ayda Biter?

Her kişinin tüy yapısı birbirinden farklı özelliktedir. Bu yüzden lazer epilasyon yaptırırken ihtiyaç duyulan seans sayısı kişinin fiziksel özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Kadınlar için yapılan epilasyon uygulamalarında süre 4-6 seans arasıdır. Ancak yüz bölgesi daha uzun seans aralığı gerektirebilmektedir. Erkekler için yapılan epilasyon işlemlerinde süre 7-8 seans aralığında olmaktadır.

Lazer Epilasyonda Etki Kalıcı mıdır?

Uygulama yapılan bölge ve gerçekleştirilen tekniğe göre epilasyon işlemi kalıcı olabilmektedir. Uygulamayı yapacak olan kişinin deneyimi, kişinin seanslara düzenli aralıklarla gidip gelmesi ve kişinin genetik faktörü gibi unsurlar kalıcılığı etkilemektedir. Epilasyonun asıl amacı, kıl köklerini hedef almak ve kıllardan kalıcı bir şekilde kurtulmaktır. Dolayısıyla bu işlemlerin etkisi kalıcıdır denilebilir.

Lazer Epilasyon Kaç Yaşında Yapılmalıdır?

Epilasyon öncesinde hormon tahlillerinin yapılması başarılı sonuçlar elde etmek açısından önemlidir. Kız çocuklarının adet görmeye başladıktan birkaç sene sonra lazer epilasyon yapması önerilmektedir. Bunun en önemli nedeni ergenlik öncesi yapılan işlemlerin başarılı olmamasıdır. Ortalama olarak 15 yaşından sonra epilasyona başlanabilir.

Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?

  • Epilasyon işlemi öncesinde güneşlenmekten kaçınmak
  • İşlem sonrasında güneş koruyucu kullanmak
  • Uygulama sonrasındaki ilk 7 gün boyunca güneşten uzak durmak
  • Bronz tene sahip olanlara epilasyon yapılmamalı veya belirli bir süre beklenilmesi önerilmektedir.

Lazer Epilasyon Kanser Yapar mı?

Lazer epilasyon uygulamasının kansere sebep olduğunu gösteren kesinleşmiş bir bulgu yoktur. Lazer işleminin zararlı etkisi penetrasyon ile sınırlıdır. Penetrasyon; yüzeysel deri kısmına nüfus etmedir ve bu durum iç organlara herhangi bir zarar vermemektedir. Ancak lazerler az miktarda radyasyon üretebilir. Bu radyasyon oranı oldukça düşüktür ve zararlı değildir.

Lazer Epilasyon Öncesi Jilet Yapılır mı?

Her lazer epilasyon seansı öncesinde kılların jilet yardımıyla kısaltılması gerekmektedir. Özellikle ağda ve cımbız gibi araçların kullanılmaması önerilmektedir. Lazer ışını kıl kökünü hedefleyebilmeli ve epilasyon etkisi sunmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi kullanılacak lazer cihazına göre bir gün veya birkaç gün öncesinde yapılmalıdır.

Lazer Epilasyon Sonrasında Krem Sürmek Gerekir mi?

Kuru cilde sahip olan kişiler, lazer epilasyon sonrasında nemlendirici kremler kullanabilir. Aynı zamanda hassas cilde sahip olanlarında cildi yatıştıran kremleri kullanması önerilmektedir. Ancak kullanılacak kremlerin cildi tahriş etmemesi gerekmektedir. İşlemin yapılacağı merkezdeki uzmandan kullanılacak ürünler ile ilgili bilgi alınabilir.

İlginizi Çekebilir  Burun Dolgusu

Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

Tüm lazer epilasyon işlemleri sonrasında kıllar, 3-4 gün sonra cilt yüzeyinde belirmektedir. Bu kıllar yaklaşık olarak 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülmeye başlamaktadır. Dökülme sürecinden sonra uygulama yapılan bölgede bir buçuk ay gibi bir süre yeni kıl çıkmamaktadır.

Lazer Epilasyon İlk Seans Sonrası Dökülen Kıllar Tekrar Çıkar mı?

Güvenli cihazlar ile yapılan lazer epilasyon işleminin sonuçları kalıcıdır. Kişinin hormonal bozuklukları yoksa epilasyon uygulamasından sonra kıllar yeniden çıkmamaktadır. Ancak bazı nadir durumlarda epilasyon bittikten bir yıl kadar sonra işlem bölgesinde küçük tüyler çıkabilmektedir. Bu tüylerin seviyesi eskisi gibi değildir.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Lazer işleminden sonra ılık suyla banyo yapılabilir. Suyun sıcak olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda banyo esnasında kese, ovma ve lif kullanımına yer verilmemelidir. İşlemden bir hafta sonra kese ve lif kullanımına izin verilir. Ancak kese ve liflerin hafif bir şekilde kullanılması önerilmektedir.

Genital Bölgeye Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Genital bölgedeki epilasyon işlemi öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Seans zamanı geldiğinde bölge tamamen temiz olmalı ve ıslak bırakılmamalıdır. Öncelikle bölgeye jel sürülmekte ve lazer cihazı ayarlanmaktadır. Kıl köklerine atışlar yapılmakta ve işlem tamamlanmaktadır.

Epilasyon Sonrası Kese Nasıl Yapılır?

Epilasyon sonrasında kese yapmak için yumuşak ve narin dokuya sahip olan ürünler kullanılmalıdır. İşlem sonrasında cilt hassas olacağından dolayı ılık suyla kese yapılmalıdır. Nazik ve hafif hareketlerle vücut ovalanmalıdır.

Epilasyon Sonrasında Leke ve Yanık İzi Riski Var Mı?

Epilasyon sonrasında kişi güneşlenirse ve solaryuma giderse ciltte açık veya koyu renkler görülebilir. Genel olarak bu durum belirli bir süre sonra geçmektedir. Bundan dolayı lazer uygulamalarında esas dikkat edilecek nokta cilt tipine uygun işlemin yapılmasıdır. Aynı zamanda bu sürecin doktor kontrolünde geçirilmesi de leke ve yanık izi risklerinden dolayı oldukça önemlidir.

Lazer Epilasyon Tamamı Bittikten Sonra Çıkan Tüyler Nasıl Alınmalı?

Epilasyon süreci boyunca kıl kökleri zarar görmekte ve daha fazla kıl çıkmasının önüne geçmektedir. Ancak seanslar devam ederken tüyler çıkmaya devam etmektedir. Bu seans aralıklarında beliren kıllardan kurtulabilmek için jilet kullanılabilir. Jilet tüylerin daha fazla kalınlaşmasına fayda sağlamakta ve lazer sonuçları ile etkili sonuçlar alınabilmektedir.

Lazer Kaç Seanstan Sonra Etkisini Gösterir?

Kişinin kıl yapısına göre 4 ve 6 seans arası epilasyon işlemi için yeterlidir ve etkisi hızlı bir şekilde görülebilmektedir. Bazı durumlarda ilk seanstan sonra etkisini ciddi bir şekilde göstermektedir. Dolayısıyla ortalama olarak 6 seans uygunken bazen bu 7-8 seans aralığına çıkabilmektedir.

Lazer Epilasyon 1 Ayda Kaç Kere Yapılır?

Genel olarak epilasyon seansları iki ayda bir olacak şekilde yapılmaktadır. İlk seans tamamlandıktan 15 gün sonra kontroller yapılmaktadır. Tüylerin tekrar çıkmaya başlaması sonucunda ikinci seansa geçilmektedir. Yüz bölgesine lazer epilasyon yapılacaksa seans aralıkları 4 hafta araya sahiptir.

Lazer Epilasyon Tüyleri Tamamen Yok Eder mi?

Kişi lazer epilasyona uygunsa tüyleri tamamen yok edilebilir. Ancak tüylerin tamamen yok olması için tüylerin açık renkte olmaması ve kılın koyu olması gerekmektedir. Buna ek olarak kullanılan lazer cihazı, dozu ve işlemi yapacak olan kişinin deneyimi de eklendiği zaman kıllardan kalıcı bir şekilde kurtulmak mümkündür. Dolayısıyla lazer epilasyon istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesinde büyük başarı sağlamaktadır.

Lazer Adetten Kaç Gün Sonra Yapılır?

Kişi adet dönemindeyken vücut hassas bir yapıda olmaktadır. Bu yüzden kişinin bu süreçte epilasyon yapması önerilmemektedir. En ideal zaman aralığı adet bittikten sonraki 2-3 gündür. Ayrıca kişinin adet döneminde epilasyon yaptırmasının herhangi bir zararı olmadığı da bilinmektedir. Ancak birçok hassasiyetten dolayı epilasyonun adet sonrasında yaptırılması daha uygundur.

İlk Lazer Epilasyon Acıtır mı?

Epilasyon işlemi tamamen ağrısız bir süreç değildir. Özellikle kişinin cildi çok hassassa ve acı eşiği düşükse ilk seansta bile acı hissedebilir. Bu tarz durumlarda acıyı azaltıcı ürünler kullanılabilir. Bunun yanı sıra lazer işlemleri iğneli epilasyon ve ağda yöntemlerine oranla daha az acı hissedilen uygulamalardır.

İlk Lazere Giderken Tüyler Nasıl Olmalı?

  • Epilasyon işlemi öncesinde kılları kökten almak için kullanılan ağda ve cımbız gibi yöntemlere yer verilmemelidir.
  • Kılların tamamı çıkarsa lazer işlemi daha etkili olabilmektedir.
  • İşlem öncesinde alan temizlenir ve jilet yardımıyla kısaltılır.
  • Kısaltma işlemi epilasyondan 2-3 gün öncesinde yapılmalıdır.
  • Lazer seanslarında da ağda ve diğer tekniklere yer verilmemelidir.

İlk Lazer Sonrası Ne Yapılmalı?

  • Epilasyon işlemi sonrasında vücutta kızarıklıklar meydana gelebilir. Bu kızarıklara herhangi bir müdahalede bulunulmaması gerekmektedir.
  • seans tamamlandıktan sonra hamam, sauna ve sıcak duştan uzak durulmalıdır. İşlem yapılan alana sıcak su ile temas edilmemelidir.
  • İlk 24 saat makyaj yapılmamalı ve deodorant kullanılmamalıdır.
  • Cımbız ve iplik gibi yöntemler kullanılmamalıdır.

Özel Bölgeye Lazer Zararlı mı?

Epilasyon işleminde lazer ışını yalnızca kıl köklerine kadar iletilmektedir. Kıl kökleri cilt yüzeyine yakındır ve ışınlar herhangi bir organa zarar vermemektedir. Kullanılan lazer cihazlarının FDA onaylı olması güvenilirliğini artıran bir diğer unsurdur.

Lazer Epilasyon Cinsel İsteksizlik Yapar mı?

Epilasyon seansı sonrasında genital bölgede kızarıklık ve yanma gibi durumlar meydana gelebilir ve bu durum kişiyi aktiviteden soğutabilir. Bu soğukluk cildin aşırı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır ve geçicidir. Lazer epilasyon işlemi kişide cinsel isteksizlik yapmamaktadır. Epilasyonun bunun dışında bilinen başka olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Vajinaya Lazer Yapılır mı? Zararlı mı?

Epilasyon uygulaması vücudun tüm bölgesine uygulanabildiği gibi vajinaya da yapılabilir. Genital bölgede bulunan tüylere epilasyon işlemi uygulanmaktadır. Zaman geçtikçe kıl köklerinde zayıflama ve tamamen yok olma sağlanabilmektedir. Lazer epilasyon yöntemi FDA onaylıdır ve insan sağlığına herhangi bir zararı yoktur. Lazerdeki ışınlar, organlara ulaşabilecek bir etkiye sahip değildir. Dolayısıyla herhangi bir sağlık endişesi olmadan lazer yaptırılabilir.

Lazer Epilasyon İlk Seans Kaç Dakika?

Bir seansın toplam süresi uygulama yapılacak bölgenin genişliği ve kıl yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Vücudun farklı bölgelerine yapılacak epilasyonun süreleri de birbirinden farklıdır. Bacak bölgesi epilasyonu 45 dakika sürerken, koltuk altı epilasyon işlemi 10 dakika sürmektedir. Bu yüzden seans süreleri için tam bir sayı vermek zordur.

İlginizi Çekebilir  Ameliyatsız Boyun Germe

2 Lazer Arası Kaç Gün Olmalı?

Epilasyon işleminin seans aralıkları sürecin ilerlemesine ve kıllarda meydana gelen azalmalara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yüz bölgesi epilasyon işlemleri genel olarak 4 hafta aralıklarla gerçekleşmektedir. Vücut bölgesine yapılan epilasyon işlemleri arasında 6 ve 8 hafta vardır. 2 lazer arası seans aralığı ortalama olarak 2 aydır. İlk seanstan 15 gün sonra genel kontrol yapılır ve 2 ay sonrası için randevu alınır. Bu süreç içerisinde tüyler dökülmeye başlamakta ve kıl kökleri zayıflamaktadır.

Lazer Epilasyon Yarım Kalırsa Ne Olur?

Epilasyonun kalıcı olabilmesi için işlemlerin yarım bırakılmaması ve seanslara düzenli aralıklarla gidilmesi gerekmektedir. Lazer epilasyon sonucunda belirli bir bölgedeki kılda kalıcı azalma varsa bu kıllar yeniden çıkmamaktadır. Ancak kıl kökü tamamen tahrip olmayan kıllar, ara verilen zaman diliminde yeniden toparlanabilir. Bu durum seans sayılarını da artırabilir. Bu yüzden epilasyonun yarım bırakılmaması oldukça önemlidir.

Koltuk Altı Lazer Kaç Seans?

Koltuk altı lazer epilasyon işlemi ortalama olarak 8 seans sürmektedir. Ancak seans sayılarını etkileyen bazı unsurlar vardır. Bunlar; cilt rengi, kıl tipi ve kıl yoğunluğudur. Bundan dolayı bazı kıl yapıları için seans sayıları uzatılabilmektedir. Koltuk altı bölgesi epilasyon işlemine en kolay yanıt veren bölgelerden birisi olduğu için genelde ek seansa ihtiyaç yoktur.

Her Lazer Öncesi Jilet Şart mı?

Lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmazsa lazer ışını cilt yüzeyindeki kıllara yoğunlaşmakta ve kıl köküne herhangi bir etki sunmamaktadır. Bu durum uygulama bölgesinde ısınma ve yanıklara da sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden her lazer öncesinde jilet yardımıyla kılları kısaltmak gerekmektedir.

Jilet Kılları Kalınlaştırır mı?

Jilet ile kıllar tıraş edildikten sonra kıllar daha yoğun görünür. Ancak bu durum sanılan aksine böyle değildir. Tıraş cilt yüzeyindeki kılları kesmekte yani belirli bir kısmını almaktadır. Kılın geri kalanı cilt yüzeyinin altındadır. Kıllar tekrar yüzeye çıkarken kesilen bölgedeki kıllar daha kalın görünmektedir fakat kalın değildir.

Lazer Epilasyon Ne Giyilir?

Epilasyon işlemi için özel bir kıyafete ihtiyaç yoktur. Lazer epilasyon öncesinde rahat kıyafetlerin giyilmesi uygundur. Epilasyon işlemi esnasında uygulama yapılmayan bölge bir havlu yardımıyla örtülmektedir.

Lazer Sonrası Neden Su Değmez?

Epilasyon sonrasında ciltte oluşabilecek tahriş durumları nedeniyle vücudun su ile temas edilmemesi gerekmektedir. Özellikle ilk 24 saat su ile temas etmemek olası cilt tahrişlerinin önüne geçmek açısından oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Zorunlu durumlarda ılık su veya soğuk su ile duş alınabilir.

Kaç Lazer Epilasyon Seansi Uygulanmalıdır?

Lazer isini aktif (anajen) asamadaki kil köklerini etki etmektedir. Vücuttaki tüm kil kökleri ayni anda aktif hale gelmezler. Bu sebeple pasif(telojen) kökler, aktif duruma geldiklerinde bu köklere de uygulama gerekir. Bu konuda basarili bir sonuç, ancak birkaç epilasyon seansindan sonra elde edilebilmektedir.

Killarin yogunlugu ve kalinligi her vücutta farkli oldugundan kesin seans sayisi vermek oldukça zordur, bölgeden bölgeye ve kisiden kisiye degismektedir. Bugüne kadarki uygulamalarda yaklasik olarak 4-6 lazer epilasyon seansi yeterli sonuç vermektedir.

Lazer tedavisinde cilt tipine özel doz seçimi yapilir. Bu sayede sadece kil köklerine etki edecek bununla birlikte cilde hiçbir zarar vermeyecek seviyede çalisilarak tedavinin en kisa sürede bitirilmesi amaçlanir.

Herkesin hormon seviyesi, vücut yapisi vecilt tipi degisken oldugu için, lazer epilasyonda kalici sonuca ulasmak için gerekli olan süre kisiden kisiye degisir. Epilasyon seanslari killarinanajen (aktif) durumda yakalamaya uygun olacak sürelerde tekrarlanir.

Lazer Epilasyon Kontrol Seansi Ne Demektir?

Lazer isini aktif (anajen) asamadaki kil köklerini etki etmektedir. Vücuttaki tüm kil kökleri ayni anda aktif hale gelmezler. Bu sebeple pasif(telojen) kökler, aktif duruma geldiklerinde bu köklere de uygulama gerekir. Bu konuda basarili bir sonuç, ancak birkaç epilasyon seansindan sonra elde edilebilmektedir.

Killarin yogunlugu ve kalinligi her vücutta farkli oldugundan kesin seans sayisi vermek oldukça zordur, bölgeden bölgeye ve kisiden kisiye degismektedir. Bugüne kadarki uygulamalarda yaklasik olarak 4-6 lazer epilasyon seansi yeterli sonuç vermektedir.

Lazer tedavisinde cilt tipine özel doz seçimi yapilir. Bu sayede sadece kil köklerine etki edecek bununla birlikte cilde hiçbir zarar vermeyecek seviyede çalisilarak tedavinin en kisa sürede bitirilmesi amaçlanir.

Herkesin hormon seviyesi, vücut yapisi vecilt tipi degisken oldugu için, lazerde kalıcı sonuca ulasmak için gerekli olan süre kisiden kisiye degisir. Epilasyon seanslari killarinanajen (aktif) durumda yakalamaya uygun olacak sürelerde tekrarlanir.

Lazer Epilasyon Zararlı Mıdır?

FDA (Amerikan Gida ve Ilaç Dairesi) tarafindan tescil edilmis bir tedavi yöntemi olup, bugüne kadar hiçbir zarari kayitlara geçmemistir. Lazer isininin iyonize edici özelligi yoktur. Mutasyona neden olmaz. Bununla birlikte yanlis kullanimlarda geçici ve yüzeysel yaniklar olusabilmektedir. Bu tür yaniklardan kaçinmak için tedavi uzman bir doktor tarafindan yapilmalidir.

Leke Ve Yanık Riski Bulunur Mu?

FDA (Amerikan Gida ve Ilaç Dairesi) tarafindan tescil edilmis bir tedavi yöntemi olup, bugüne kadar hiçbir zarari kayitlara geçmemistir.

Lazer isininin iyonize edici özelligi yoktur. Mutasyona neden olmaz. Bununla birlikte yanlis kullanimlarda geçici ve yüzeysel yaniklar olusabilmektedir. Bu tür yaniklardan kaçinmak için tedavi uzman bir doktor tarafindan yapilmalidir.

Epilasyon Sırasında Acı Hissedilir mi?

Açi esigi kisiden kisiye ve bölgeden bölgeye degiskenlik göstermekle birlikte, genellikle hastalarin büyük çogunlugu hiçbir aci hissetmemektedir. Islem sirasinda her atista sadece bir lastik çarpmasinin olusturdugu kadar bir aci hissi olusur.

Aci esigi düsük kisiler için, uygulamadan 1–2 saat önce olasi aci hissini ortadan kaldiracak kremler tatbik edilerek aci hissi minimum seviyeye indirilerek islem yapilabilir. Özellikle Alexandrite cihazlarda harici sogutma yöntemi kullanilarak aci hissi en düsük seviyede tutulur.