İçindekiler
Çatlak Tedavisi Nedir?
Çatlak tedavisi, ciltteki çatlakların görünümünü azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için kullanılan bir dizi yöntemden oluşur. Bu tedavi, cildin alt katmanlarında kolajen üretimini artırarak çatlakları azaltmayı amaçlar. Topikal kremler, lazer, mikrodermabrazyon ve mezoterapi gibi prosedürlerin cildin yenilenmesini destekleme potansiyeline sahiptir.
Genelde çatlak tedavisi ile çatlakların tamamen yok edilmesi her zaman mümkün olmasa da, çatlakların derinliğini ve rengini azaltır. Tedavi yöntemlerinin seçimi, çatlakların derinliği, kişinin cildi ve tedaviye ne kadar yanıt verdiği ile ilgilidir.
Çatlak Tedavisi Nasıl Yapılır?
Günümüzde çoğu kişinin yaşamış olduğu cilt çatlağı özellikle yaz aylarında denize girecek olan kişilerde özgüven kaybına neden olur. Özellikle yazın denize girmek isteyen kişiler bu durumdan kurtulmak için arayış içerisine girmektedir.
Ciltte estetik görünmeyen bu çatlaklar kişilerden mutsuzluğa neden olmaktadır. Bunların tedavisini mezoterapi, krem tedavisi veya lazer tedavisi kullanılarak yapmaktayız.
Yapmış olduğumuz tedavilerde ana amaç kolajen liflerini tekrar üretimine katkı sunacak müdahaleleri yapılmasıdır. Yaptığımız müdahaleler ile pigmentasyon sorununu en az seviyeye düşürerek derinin nem dengesini sağlamaktayız. Bu sayede çatlak oluşumu da minimum düzeyde kalır.
Yapmış olduğumuz radyofrekans uygulaması sayesinde çatlaklardan kurtulmak çok daha kolaydır. Radyofrekans enerji ile fokuslu ultrasonu bir arada kullanarak çatlak tedavisi uygulamasını yılların vermiş olduğu tecrübe ile müşteri memnuniyetini sağlamaktayız.
Çatlak Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanır?
Vücutta çatlak oluşumu nedenleri arasında aşırı kilo alıp verme, hamilelik dönemindeki hormonal değişiklikler, ergenlik döneminde meydana gelen vücut gelişimi gibi nedenlerden dolayı kol ve bacaklarda, göbek, bel çevresinde, basen ve kalça kısmında, koltuk altı bölgesinde sıklıkla karşılaşılmaktadır.
Deride bulunan lifler birbiriyle örümcek ağı şeklinde bağlı durumdadır. Bu bağın oluşmasını sağlayan kolajen ve elastin maddeleri ne kadar fazla olursa ciltteki gerilme ve yenilenme kabiliyeti o kadar hızlı olur.
Elastikiyeti düşük olan derilerde daha çabuk sarkma ve çatlaklar meydana gelir. Yapmış olduğumuz müdahaleler ile üretilen maksimum seviyeye çıkararak oluşabilecek sarkma ve çatlakları en alt seviyelere kadar düşünmekteyiz.
Çatlak Tedavisi Öncesi Sonrası
Çatlak tedavisi yapmış olduğumuz hastalarıma sen mutlaka uygulama öncesinde ayrıntılı olarak fotoğraflarını çekmekteyiz. Uygulanan seanslardan sonra tedavisi tamamlanan hastaların fotoğrafları tekrar çekilerek öncesi ve sonrası karşılaştırması yapılmaktadır.
Uygulamayı yaptırmak isteyen kişiler daha önce yapmış olduğumuz uygulamaların öncesi ve sonrası görüntülerine bakarak kolaylıkla fikir sahibi olabilirler. %90’ları geçen kesin çözüm ile gönül rahatlığı ile bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.
Çatlak Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Çatlak tedavisinin süresi, çatlak derinliğine ve kullanılan yönteme bağlı olarak değişir. Kremler veya mikrodermabrazyon gibi lazer tedavileri genellikle birkaç hafta ile birkaç ay arasında sonuç verir. Cildin iyileşmesi için zaman gerekebilir, bu da tedavi sürecini uzatabilir.
Kişinin cilt yapısı ve çatlakların derinliği de tedavinin sonuçlanma süresini etkileyen önemli faktörlerdendir. Çatlakların daha eski ve derin olduğu durumlarda, tedavi daha uzun sürebilir ve birkaç seans gerektirebilir.
Çatlak Tedavisi Sonuçları Kalıcı Mı?
Çatlak tedavisi, çatlakların görünümünü önemli ölçüde azaltabilir, ancak genellikle kalıcı değildir. Tedavi sırasında cilt kolajen üretimini artırır ve çatlakların görünümü azalır. Ancak cilt yaşlandıkça veya kilo alıp verme gibi durumlarda yeni çatlaklar oluşabilir.
Tedavi, mevcut çatlakların azalmasına yardımcı olabilir, ancak cildin elastikiyeti ve dış faktörler zaman içinde yeniden sorunlara yol açabilir. Tedavi, düzenli cilt bakımı ve nemlendirme ile daha uzun süre korunabilir.
Çatlak Tedavisi Yaptıranlar
Saten vücut germe uygulaması ciltte meydana gelen çatlakları, sarkma ve kırışıklıkları gideren genel kapsamlı önemli bir uygulamadır. Uzman dermatolog tarafından yapılan saten vücut germe ile istediğiniz sıkı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanız çok daha kolay hale gelmektedir.
Merkezimizde çatlak tedavisi uygulamasını yapan hastalarımız olumlu geri dönüşleri yapmış olduğumuz uygulamalar için referans niteliğindedir.
Bacaktaki Çatlaklar İçin Krem Önerisi
Bacak çatlakları için kremler, kolajen üretimini artırarak cildi nemlendirir. Bu tür kremler, hyaluronik asit, vitamin E ve retinol gibi bileşenlerle cildin elastikiyetini artırarak çatlakların görünümünü azaltır. Bu tür kremler düzenli olarak uygulandığında cilt dokusunu güçlendirir ve çatlakların rengini hafifletir. Çatlak kremleri, çatlaklar henüz kırmızı veya mor renkteyken kullanılmamalıdır. Kremlerin nemlendirici özelliği, cildin daha iyi görünmesini sağlar ve yeni çatlakların oluşumunu önler.
Medikal Pigmentasyon İle Çatlak Tedavisi
Medikal pigmentasyon çatlak tedavisi, renk farklılıklarını düzelterek çatlakların daha doğal görünmesini sağlar. Çatlaklar genellikle cilt altında oluştuğu için, medikal pigmentasyon, çatlakların rengini değiştirerek daha az belirgin hale getirir.
Tedavi, çatlakların yoğun olduğu bölgelerde pigment kaybını düzelterek cildi pürüzsüzleştirir. Bu yöntem, özellikle renk farkının belirgin olduğu durumlarda etkilidir ve cildin doğal görünümüne katkıda bulunur.
Çatlak Tedavisi Fiyatları 2024
Çatlak tedavisi yaptıracak olan kişilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak uygulanacak seanslar belirlenir. Seans sayıları çatlakların meydana geldiği derinin durumu çatlak tedavi fiyatlarını etkilemektedir.
Çatlak tedavisi fiyatları için merkezimize gelerek uzman dermatologlarımız ve plastik cerrahlarımızın yapacağı kontrollerden sonra fiyat teklifi alabilirler. Çatlak tedavisi fiyatları 2024 hakkında detaylı bilgi için hemen tıklayın.
Sık Sorulan Sorular
Çatlak Tedavisi Acı Verir Mi?
Çatlak tedavisi uygulaması 39,5-42,5 santigrat derece aralığında ısı sabit tutulmaktadır. Uygulama sırasında cilt üzerinde hafif bir sıcaklık hissediyor ancak ısı kontrol sistemi sayesinde kişi de herhangi bir acı ve ağrı meydana getirmez.
Hızlı ve etkili sonuçlar almak için ultrason ve radyofrekans eşzamanlı olarak uygulanmaktadır. Çatlak tedavisinde yapmış olduğumuz bütün tedavi yöntemleri tamamen güvenli ağrısız ve acısız bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca merkezimizde bu uygulamayı yapan kişilerin deneyimlerini öğrenebilir ve endişelerinizi giderebilirsiniz.
Vücutta Çatlak Neden Oluşur?
Derimizin dermis tabakasında meydana gelen aşırı gerilme sonucunda deri buna dayanamayarak yırtıklar oluşmasına neden olur. Çatlak oluşumuna neden olan faktörler arasında hani kişilerin hızlı bir şekilde zayıflaması ve aynı şekilde kısa sürede kilo alması neden olmaktadır.
Ergenlik dönemindeki hormonal değişiklikler ve fiziksel değişimler çatlak oluşumuna neden olan başka bir faktördür. Hamilelik dönemindeki fiziksel değişim çatlak oluşumunu tetiklemektedir. Yapmış olduğumuz tedavilerde çatlak oluşumu devam etmemeli aksi aldı tedavinin başarı oranı düşmektedir.
Çatlak Tedavisi Kesin Çözümü Var Mı?
Günümüzde çatlak tedavisinin giderilmesi için birçok yöntem kullanılmaktadır. Çatlak tedavisi 4 ile 6 seans arasında yapılan uygulama sonrasında vücutta meydana gelen çatlaklardan kurtulmak tamamen mümkündür. İlk seanstan başlayarak etkisini gösteren bu uygulama her yaştan kadın ve erkeğin güvenle yaptırabileceği bir yöntemdir.
Çatlak Tedavisi Lazer Yöntemleri Nelerdir?
Üst deride meydana gelen incelme ve alt derideki yırtılma lazer ile bu bölge uyarılarak kolajen üretimi artırılarak lif yapısını onarmaktayız. Yapılan seanslarda seans araları yaklaşık olarak 4 haftadır.
Yüzde 90’ları geçen başarı oranı ile çatlaklara çok düşük seviyelere kadar indirmekteyiz. Ciltte bulunan epidermis, dermis, subcutis sırasıyla üst tabaka orta tabaka ve alt tabaka şeklindedir.
Dermis tabakasında bulunan lifler cilde şekil vermesini sağlayan bölümdür. Lazer tedavisi ile dermis ve epidermis tabakalarına müdahale edilerek bu bölgelerin kendini yenilenmesi sağlanmaktadır. Fraksiyonel lazer tedavisi ile başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Çatlaklar İçin Lazer Tedavisi Riskli Mi?
Çatlaklar için lazer tedavisi tipik olarak güvenli bir yöntemdir, ancak bazı tehlikeler de vardır. Lazer tedavisi, cildin alt katmanlarına nüfuz ederek kolajen üretimini artırır ve bu da çatlakları azaltır. Ancak cilt tipine ve hassasiyetine bağlı olarak kızarıklık, şişlik veya renk değişiklikleri gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Tedavi sonrası cilt biraz kabuklanabilir.
Ek olarak, tedavi sonuçları kişiden kişiye değişebilir ve cilt tonu ve çatlağın derinliği gibi değişkenler tedavinin başarısını etkileyebilir. Doğru bir uzman tarafından uygulandığında, bu yan etkiler çok az ve genellikle olumlu sonuçlar verir.