sivilce-izi-tedavisi

Sivilce İzi Tedavisi Nedir?

Sivilce izi tedavisi işlemi doktor kontrolünde düzenli olarak yapılması gerekir. Cilt sorunlarından biri olan sivilce ergenlik döneminin başlaması ile beraber her yaş grubunda görülür.

Vücudun farklı bölgelerinde oluşan sivilceler en çok yüz, boyun ve sırt bölgesinde görülür. Sivilceler ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmese de görüntüsü itibariyle hem kadınları hem de erkekleri rahatsız eden bu cilt problemidir.

Geliştirilmiş yöntem ve teknikler sayesinde sivilce izi artık sorun olmaktan çıkıyor ve günümüz imkanları doğrultusunda kalıcı çözüm yöntemleri ile tedavi ediliyor. Doğru sivilce izi tedavisi ile kişiler psikolojik olarak rahatlar ve sosyal çevrelerinden uzak kalmazlar.

Sivilce İzi Tedavisi Ne Zaman Yapılmalı?

Sivilce izi tedavisi için en uygun dönem ergenlik döneminin tamamlanmış olması gerekir. Gelişimi tamamlanan birey bu doğrultuda alacağı profesyonel destek ile sivilce izi tedavisi olarak yaşadığı cilt sorununu sağlıklı bir şekilde giderebilir.

Sivilce İzi Tedavilerinde Kullanılan Yöntemler

Cilt üzerinde meydana gelen hafif yüzeysel sivilceleri ve sivilce izlerini kimyasal peeling, , BP serum, mezoterapi, medikal cilt bakımı, hydra clean ve altın iğne yöntemleri ile gideriyoruz.

Kullandığımız bu yöntemler sayesinde cilt yüzeyine derinlemesine temizlediğimiz gibi hafif sivilce izlerini de etkili bir şekilde yok ediyoruz. Derin sivilce izlerinde ise teknolojik cihazlardan destek alıyoruz. Çünkü derin sivilce izi tedavisi profesyonel anlamda destek ister.

Deri altına kadar uzanan sivilceler yüzeyinin delikli bir görünüme sahip olmasına neden olur. Bu kötü görüntüyü yok etmek ve bu boşlukları doldurmak amacıyla birtakım etkili yöntemleri kullanıyoruz.

Derin sivilce izi tedavisi için en çok kullanmış olduğumuz yöntemlerden biri Franksiyonel CO2 lazer ile beraber dolgu uygulaması işleminizi gerçekleştiriyoruz. Altan desteklenen deri yükseltilir ve yüzde görülen çökmeler düzelir.

Hangi Bölgelere Sivilce İzi Tedavisi Yapılabilir?

Kötü bir görüntüye neden olan sivilce izleri geliştirilmiş yeni nesil yöntemler sayesinde gözle görülür bir şekilde düzelir. Kullandığımız yöntemleri yüzde, dekolte bölgesinde, sırt ve boyun bölgesinde, el ve bacaklarda uyguluyoruz.

Sivilce İzlerinin En Yaygın Türü Nedir?

En sık görülen sivilce tipleri içerisinde yer alan ıce pick izleridir. Dar ve derinde olan bu sivilce izleri yüzde küçük çukurlara neden olur. Boxcar sivilce izleri ve rolling sivilce izleri de yaygın bir şekilde görülen sivilce türüdür. Bu sivilce türlerinden sonra deride keloid olarak adlandırılan yara izi ile kahverengi sivilce izleri görülür.

Sivilce Nasıl Geçer?

Hormonal ve çevresel faktörlerden kaynaklı olarak cilt üzerinde meydana gelen sivilcelerden kurtulmanın en önemli yolu kurutmaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konu hijyendir ve bu doğrultuda cildi sürekli temiz tutulması gerekir. Her gün cilt temizliği yapılmalı ve cilt üzerinde bulunan tüm kir ve yağlar alınarak ölü hücrelerden arındırılmalıdır.

Cildin ihtiyacı olan nem oranı ayarlanmalıdır. Açık havalarda dışarı çıkıldığında doğru güneş kremleri ile sivri güneş ışınlarına karşı korumak gerekir. Makyaj malzemesi seçerken gözenekleri tıkamayan kaliteli ürünler kullanılmalıdır.

Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

Cildin yağlanması sonucu ortaya çıkan sivilceler için en etkili ürün çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı ile cilt üzerinde meydana gelen tüm sivilce ve akneler giderilir ve böylece cilt canlanır. Sivilce izi tedavisi için elma sirkesi, çinko takviyesi, bal ve tarçın maskesi, aloe vera jeli kullanılabilir.

Bu ürünler dışında evde yapılabilecek kolay peelingler bulunur. Yapılan peelingler ile beraber cilt ölü deriden arındırılarak nefes almaya başlar. Hasar gören dokular iyileşir ve cilt üzerindeki lekeler de son bulur.

Sivilceli Ciltlerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Sivilceli ciltlerin bakımında en önemli husus cilt temizliğidir. Bu nedenle her gün düzenli olarak uygun tonikler kullanarak yüzü temizlemek gerekir. Ayrıca cildi besleyen ve kolajen üretimini arttıran ürünler ile cildi desteklemek gerekir.

Yüzeysel Sivilce İzleri

Cilt üzerinde meydana gelen sivilceler oluşumları bakımından ikiye ayrılır. Bunlardan ilki yüzeysel sivilce izleridir. Derinin üst tabakasında ortaya çıkan bu sivilce çeşidi kırmızı bir renge sahiptir. Zamanla kendiliğinden geçer ve ciddi herhangi bir sivilce izi bırakmaz.

Derin Sivilce İzleri

Derin sivilce izleri ise kendi arasında üçe ayrılır. İcepick skar, bu sivilce çeşidi cildin altında bulunan yağlı bölgeye kadar uzanıyor. Boxcar sivilce izleri oval şekilli sivilcelerdir. Cilt üzerinde derin ve sivri çöküntüler oluştururlar. Bu sivilcenin derinliği 0,5 milimetriktir.

Rolling skar, derin sivilce izi 4 mm derinliğine sahiptir ve hiç üzerinde dalgalı bir görüntü oluşturur. Derin sivilce izleri için kalıcı sonuçlar sağlayan teknolojik birçok yöntem bulunur. Kullandığımız tüm bu yöntem ve metotlar yardımıyla cildinizin toparlanarak pürüzsüz bir hale gelmesini sağlıyoruz.

Keloid

Keloid oluşumu yara ve dokularının iyileşmesi sonrası ortaya çıkan bir durumdur. Düzensiz bir yumruya benzeyen keloidler yapılan cilt masajları ile hafifleyebilir. Sivilce izi tedavisi sonrasında keloid oluşumu görülebilir. Bu nedenle masaj ya da kortizonlu kremler kullanarak oluşan kelloidleri gidermek mümkündür.

Sivilce İzi Tedavi Fiyatları 2024

Cildin sağlıklı ve pürüzsüz bir hale gelmesinde başarılı yöntemler kullanılan sivilce izi tedavisi son dönemlerin en çok tercih edilen uygulamalarından biridir. Tedavi olmak isteyenler en çok kullanılan yöntemleri ve fiyatları merak ediyor. Bu nedenle sivilce izi tedavisi fiyatları 2024 için bizden fiyat alabilirsiniz.